Skip to the content
Menu

Forsikring af dig og din startup-virksomhed

Det er sikkert ikke forsikringer, du har mest fokus på, når du har travlt med at udfolde din virksomhedsidé og sikre den bedste start for din nyopstartede virksomhed. Men forsikringerne har stor betydning, og som selvstændig iværksætter bør du altid sætte dig ind i din virksomheds og dine egne forsikringsbehov.

 

Hvilke forsikringer behøver du som selvstændig?

Alt afhængig af din virksomhedsform er der forskellige krav til, hvilke forsikringer du skal have − men nogle forsikringer er lovpligtige for alle virksomhedsformer.

For enkeltmandsvirksomheder er følgende forsikringer lovpligtige:

  • Arbejdsskadeforsikring: Dækker ulykker, som rammer dine medarbejdere.

  • Produktforsikring: Dækker skader på personer eller ting, der er forsaget pga. virksomhedens produkt eller ydelse.

  • Ansvarsforsikring: Dækker skader, virksomhedens medarbejdere kommer til at lave på andre personer eller ting, mens de udfører deres arbejde.

Udover ovenstående, skal du som selvstændig også tage højde for, at du nu ikke længere er normal lønmodtager. Som konsekvens heraf, har du ikke længere mulighed for at få sygedagpenge, og du kan heller ikke fortsætte som medlem af din hidtidige fagforening. Det kan derfor være en god idé at tegne en frivillig sygedagpengeforsikring, som giver dig ret til dagpenge på mindstesatsen − uanset indtjening. Denne udløser også dagpenge ved graviditet og barsel og sikrer dig i tilfælde af sydom eller ved virksomhedsophør.

 

HJÆLP TIL IVÆRKSÆTTERE OM FORSIKRING

Har du kastet dig ud i iværksætteri-verdenen, men er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig til forsikringer - både af dig selv og din startup-virksomhed - så kan vi hos BDO altid hjælpe dig.

Kontakt os i dag, og få svar på dine spørgsmål og rådgivning om lige netop forsikring af dig og din startup-virksomhed.

 

KONTAKT OS

Har du spørgsmål til forsikringer?