Skip to the content
Menu

Momsindberetning for iværksætter

Har du som selvstændig iværksætter styr på, hvornår du og din startup-virksomhed skal betale moms − og af hvad? Administration af moms kan være komplekst, og der findes et væld af særregler, som man som selvstændig skal være opmærksom på. Momsen er nemlig en ærgerlig ting ikke at have styr på, da det kan have negative konsekvenser for din nyopstartede virksomhed − både for dit resultat og din likviditet.

 

Momsindberetning for iværksættere

Som hovedregel skal iværksættere momsregistreres, hvis de over en periode på 12 måneder har en omsætning på mere end 50.000 kr. Momsregistrering skal ske på det tidspunkt, hvor det er åbenbart, at omsætningen kommer til at overstige 50.000 kr. Der er dog nogle virksomheder, som er undtaget for momspligt eller er omfattet af særregler.

Hvor ofte momsafregningen skal ske afhænger af, hvor meget din virksomhed tjener i løbet af året. Startup-virksomheder afregner typisk moms én gang i kvartalet. 

Momsregistreringen foregår på virk.dk. Hvis du som selvstændig selv registrerer virksomhed og klarer indberetningen, er det også dit ansvar, at det er gjort korrekt. Som iværksætter er der flere ting, som du skal tage højde for og sætte dig ind i forhold til momsregistrering. Du kan læse mere her.

Udover moms kan der afhængig af aktivitet være krav om registrering for lønsumsafgift eller punktafgifter. Du skal desuden være opmærksom på, at du ved online salg til udlandet er forpligtet til at lade dig momsregistrere i de pågældende lande.

 

Mit BDO − momsindberetning lige ved hånden

Overholder du ikke tidsfristerne for momsindberetning, kan du blive pålagt et gebyr, hvilket kan være en hård økonomisk udgift at sluge som iværksætter. BDO’s app og digitale platform ’Mit BDO’ hjælper dig med at undgå dette og sikrer, at din startup-virksomhed får de bedst mulige økonomiske vilkår.

Her finder du blandt andet en finanskalender, der hjælper dig med at holde styr på de årets forskellige frister. Vigtig information om netop din momsindberetning og startup-virksomhed er derfor aldrig mere end et klik væk.

’Mit BDO’ giver dig yderligere mulighed for nemt og sikkert at udveksle fortrolige dokumenter med din rådgiver, der vil sikre, at din virksomhedsadministration altid vil være korrekt udført og helt opdateret.

Kontakt os og book et uforpligtende møde for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med din momsindberetning.

Jesper Lohmann Andersen

Senior Manager, Head of BSO Development

+45 4189 0263

Læs mere om reglerne for momsregistrering for iværksættere.

Finanskalenderen giver bl.a. overblik over momsfrister, betalinger, lønsum, udbytte, acontoskat, ændring af årsopgørelse, gaveanmeldelse, frist for ordinær genoptagelse mv.

KONTAKT OS

Har du brug for hjælp til momsindberetning?