Skip to the content
Menu

Køb af virksomhed for iværksættere

Drømmer du om at blive iværksætter? Vil du købe en virksomhed?

Som iværksætter kan du vælge at købe en virksomhed i stedet for at starte en op fra bunden af. Du kan også opkøbe en virksomhed, der er relevant for din nuværende forretning.

Uanset hvad din baggrund er for at købe en virksomhed, så anbefaler vi, at købet sker professionelt. Hos BDO har vi specialister, der har erfaring med at håndtere køb af virksomheder. Vi kan hjælpe med hele købsprocessen: Lige fra, hvordan du finder den rigtige virksomhed, hvordan du kontakter sælger, hvad den rigtige pris er, og hvordan du gennemfører købet. Som din rådgiver sigter vi efter at købe virksomheder til den bedste pris og med de mest fordelagtige betingelser.

Og når din virksomhed er klar til det, så kan vi også hjælpe med at sælge din virksomhed.

 

BDO sikrer en god købsproces

Med BDO som din partner i et virksomhedsopkøb får du fordel af vores netværk. Som markedsledende i Danmark inden for salg af små og mellemstore virksomheder og med mange års erfaring har vi et stort netværk af interessenter. Vores netværk kan være relevant at afsøge i forbindelse med et køb af virksomhed. 

Finder vi relevante købsemner i vores netværk, så igangsætter vi sammen en indledende dialog. Såfremt det vækker yderligere interesse, hjælper BDO med at undersøge virksomheden nærmere i forhold til pris og betingelser for overtagelse.

Vi vurderer prisen på baggrund af en grundig analyse af virksomheden. Det gør vi med udgangspunkt i forretningsgrundlaget og virksomhedens eksterne relationer − herunder også konkurrenter og brancheforhold. Derudover omfatter analysen også en intern gennemgang af virksomhedens produktion og ydelser, viden- og kompetenceforhold hos ledelse og medarbejdere samt en grundig finansiel analyse af resultatopgørelse og balance.

Danner analysen grundlag for yderligere interesse for et køb, vil det næste step være forhandlingsfasen. Denne omfatter forhandling om prisen og betingelser, men også selve virksomhedsoverdragelsen.

BDO kan hjælpe dig som iværksætter og selvstændig gennem hele processen ved et køb af en virksomhed. Kontakt os og få en gratis, uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig og din kommende startup-virksomhed.

Henrik Mølgaard

Partner, Corporate Finance

+45 20464948

KONTAKT OS

Har du brug for hjælp til at købe en virksomhed?