Skip to the content
Menu

Indberetninger til Skattestyrelsen

Når du som selvstændig iværksætter ejer en virksomhed, skal du selvfølgelig betale skat af dit overskud. Så enkelt er det − og så alligevel ikke. Opgørelsen af skatten, du skal betale, afhænger nemlig også af, hvilken virksomhedsform, du har valgt for din startup.

De fleste iværksættere starter som en enkeltmandsvirksomhed.

Derfor har nedenfor beskrevet indberetning til Skattestyrelsen for denne virksomhedsform. Indberetning til Skattestyrelsen for de øvrige virksomhedsformer indeholder en række særregler.

BDO’s rådgivere og revisorer står altid klar til at hjælpe dig med disse.


Skattestyrelsen af egen virksomhed

Inden du gik selvstændig, arbejdede du måske som lønmodtager. Den skat, som du betalte her, kaldes for A-skat. Som selvstændig i en enkeltmandsvirksomhed, hedder den skat, som du betaler af dit overskud, B-skat.

Skat af egen virksomhed foregår via følgende steps:

  1. Forskudsopgørelse: Her skal du indberette din virksomheds forventede overskud eller underskud med udgangspunkt i dit budget over din nye virksomhed. Sker der i løbet af året en ændring i disse tal, skal du også ændre i din forskudsopgørelse.

  2. Selvangivelse: Den skal indsendes, når året er slut. Her skal du anføre de endelige beløb for løn, virksomhedsoverskud, renter, aktiver, passiver mv.

  3. Årsopgørelse: Ud fra selvangivelsen laver Skattestyrelsen en årsopgørelse, hvor du kan se, om du skal betale mere i skat eller have penge tilbage. Skattestyrelsen modtager automatisk indberetning af mange oplysninger om virksomhedens økonomiske forhold. Men der er stadig nogle ting, som du selv skal indberette for at få en korrekt årsopgørelse.

Udover ovenstående skal du, hvis du har medarbejdere i din virksomhed, også lave en lønindberetning til Skattestyrelsen.

Lad BDO indberette din skat 

Du har måske selv styr på at få indberettet din skat. Måske er det alt sammen nyt og meget uoverskueligt. I så fald er du ikke alene. Mange selvstændige finder det nemlig ret komplekst. Heldigvis er der hjælp at hente hos BDO.

Som rådgivnings- og revisionsfirma kan vi hjælpe dig med alt det, du måske interesserer dig mindst for – heriblandt skat. Vores specialister har styr på selv de mest komplicerede skatteregler. Vi kan hjælpe dig og din virksomhed med ikke at betale for meget i skat og med at undgå et skattesmæk.

Jesper Lohmann Andersen

Senior Manager, Head of BSO Development

+45 4189 0263

Finanskalenderen giver bl.a. overblik over momsfrister, betalinger, lønsum, udbytte, acontoskat, ændring af årsopgørelse, gaveanmeldelse, frist for ordinær genoptagelse mv.

KONTAKT OS

Har du spørgsmål til indberetning af skat?