Skip to the content
Menu

Finansiering af opstart og drift af startups

Du har idéen, og du har måske også strategien og planen på plads for opstarten og udviklingen af din startup-virksomhed − men hvad med finansieringen? Hvordan kommer du godt i gang som iværksætter, og hvordan får du midlerne til at starte noget op helt fra bunden?

BDO’s rådgivere og eksperter kan hjælpe dig godt på vej som selvstændig. 

 

Få styr på finansieringen

Knap halvdelen af de adspurgte iværksættere i Dansk Iværksætter Forenings ’Iværksætterundersøgelsen 2016’ mente, at finansiering var blandt hovedudfordringerne som selvstændig iværksætter. Mange nyopstartede selvstændige oplever nemlig, at der kan være langt mellem finansieringsmulighederne for startups hos bankerne – men der findes heldigvis andre finansieringsalternativer:

  • Kreditforeninger samarbejder med banker om at tilbyde deres kunder realkreditlån.

  • Ventureselskaber tilbyder finansiering fra grupper af investorer, der sammen danner et partnerskab. Som regel fungerer det som egenkapitalinvesteringer, hvor investorerne bliver aktionærer eller anpartshavere i virksomheden, og dermed også vil fungere som medejere.

  • Crowdfunding findes i flere versioner. Først og fremmest kan du via en række platforme få hjælp af dit eget netværk til at rejse penge til din virksomhed. Ellers findes der de mere sofistikerede selskabsformer, hvor der bliver indskudt penge i dit selskab, og bidragyderne til gengæld modtager aktier, som de kan sælge, hvis projektet bliver en succes.

  • Vækstfonden er en selvstændig fond, der ejes af den danske stat. Gennem fonden er det muligt at få finansiering til at starte din nye virksomhed.

  • Business angels er selvstændige investorer/investorgrupper, som har penge på lommen og masser af erfaring og viden, som de vil skyde ind i din startup til fordel for en andel af forretningen. Her er det vigtigt, at der er et match mellem din virksomheds behov og investorens kompetencer, så det bliver kloge penge og ikke bare penge.

  

Vi kender mulighederne FOR FINANSIERING

Hos BDO har vi eksperter inden for iværksætteri, opstart og udvikling af virksomhed og finansering af startups. Kontakt os for at få et bedre overblik over de aktuelle finansieringsmuligheder for netop din virksomhed. Hos BDO kender vi til de mulige støtteordninger, så vi kan skræddersy den bedste løsning for dig som selvstændig og din startup-virksomhed. 

Gennem medlemskabet af DVCA er BDO med til at styrke mulighederne for både investorer og virksomheder, der søger at vækste deres forretning og investeringer.

KONTAKT OS

Har du spørgsmål til finansieringsmulighederne for din virksomhed?