Skip to the content
Menu

Forretningsplan

Når iværksætterdrømmene begynder at spire, skal du som det første udarbejde en forretningsplan. En god forretningsplan vil ikke blot gøre din virksomhedsstart mere overskuelig for dig selv, den vil også give potentielle samarbejdspartnere et godt overblik over, hvad du kan og vil med din nyopstartede virksomhed.


Sæt ord på din forretning

Når du udarbejder en forretningsplan, bliver du automatisk tvunget ud i overvejelser, der vil være med til at konkretisere de tanker og planer, du har for din virksomhed. Disse overvejelser vil hjælpe dig på forkant med mange ting:  

  • Hvad laver din virksomhed, og hvilket behov vil den dække hos kunderne? Du behøver ikke lægge en detaljeret plan, men du bør i grove træk have styr på virksomhedens idégrundlag og vision.

  • Hvad kan du, som dine konkurrenter ikke kan? Hvad gør netop din virksomhed i stand til at blive succesrig? Her kan det være en fordel at få lavet en brancheanalyse.

  • Hvem er dine kunder, og hvad er succeskriteriet for kunden? For at kunne sætte ord på de to ovenstående punkter, er det nødvendigt, at du kan sætte dig i kundens sted og forstå hans/hendes behov.

  • Hvordan ser dit budget ud? I forretningsplanen bør du opstille et realistisk budget over, hvor meget din virksomhed skal tjene for at kunne løbe rundt.

  • Hvem skal hjælpe dig? Det kræver typisk lån eller tilskud for at få din virksomhed i gang.

  • Hvad vil du på længere sigt opnå med din virksomhed − og hvordan?

 

Vi kan hjælpe dig

Forretningsplanen er en forudsætning for, at du kan skabe den nødvendige tryghed omkring din kommende virksomhed. Hos BDO kan vi blandt andet hjælpe dig med rådgivning om budget, støttemuligheder, finansiering og meget mere. Rådgivning der vil optimere din økonomi og sætte dig i stand til at udnytte din virksomheds fulde potentiale.

Esben Juul Hansen

Manager

+45 4189 0454

KONTAKT OS

Har du brug for hjælp til at udarbejde en forretningsplan?