Skip to the content
Menu

Virksomhedsnavn og -logo

Når du skal døbe din nyopstartede virksomhed, er det dig selv, der vælger både navn og logo. Men til trods for at du selv bestemmer, er det ikke kun fantasien, der sætter grænser. Der er nemlig krav og love, der er vigtige at overholde, når det kommer til dit virksomhedsnavn.

 

Krav og love til virksomhedsnavn og -logo

For dig og din virksomhed er det vigtigt, at du vælger det rigtige navn allerede fra start. Et navneskift senere er både dyrt og besværligt og vil sandsynligvis forvirre både dine kunder og leverandører.

Det er særlig vigtigt at være opmærksom på, at din virksomheds navn og logo tydeligt adskiller sig fra andre virksomheders. Og hvis planen er, at din virksomhed skal ud over landets grænser, skal du fra en start indtænke dette i den kreative proces og både tjekke navne i Danmark og i udlandet.

I CVR-registeret kan du slå virksomhedsnavne op og se, om det allerede er taget i brug, og du kan tjekke om virksomhedsnavnet er ledigt som domænenavn på internettet.

Virksomhedens navn og logo skal adskille sig tydeligt fra andre og må heller ikke være vildledende. Dit navnet og logo må altså ikke love noget, som virksomheden ikke kan holde.

Derudover er der nogle regler, som knytter sig til virksomhedsformen. I aktieselskaber og anpartsselskaber skal selskabsformen nemlig fremgå af navnet.


Brug af binavne

Du kan udover selskabets ”officielle” navn, registrerer op til fem binavne i CVR-registret gratis. Alle binavne herudover koster 1.000 kroner i gebyr. Ved at registrere binavne forhindrer du andre virksomheder og erhvervsdrivende i at registrere sig under det pågældende binavn. Ét eller flere binavne giver dig desuden mulighed for at afsætte og markedsføre bestemte varer og ydelser under et andet og måske mere passende navn.

 

Vi hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning

Hos BDO har vi kompetente rådgivere, der altid står klar til at hjælpe dig med de mange overvejelser, der kan være ved at starte en virksomhed op. Vi hjælper dig og din virksomhed godt i gang med alt fra at lægge budgetter til at finde det rigtige navn og den rette virksomhedsform.

Kontakt en af vores mange rådgivere i dag.

Jesper Lohmann Andersen

Senior Manager, Head of BSO Development

+45 4189 0263

KONTAKT OS

Har du brug for rådgivning?