Skip to the content
Menu

Ansættelse af første medarbejdere

Tillykke. Du er nu kommet så langt med dit iværksætteri og din startup-virksomhed, at mængden af arbejdsopgaver, kunder og din økonomi tillader − måske endda påkræver − at du ansætter din første medarbejder, som kan medvirke til, at du fortsætter din vækst og øger din omsætning.

Du har været igennem en rekrutteringsproces og er nu klar til gå skridtet videre i ansættelsesprocessen; ved at skrive under på medarbejderkontrakten. Det betyder, at du er gået fra at være selvstændig til også at være arbejdsgiver, og det medfører en række nye overvejelser og krav. Du skal blandt andet registrere dig som arbejdsgiver, så du kan indberette A-skat mv. Dette gælder i øvrigt også, hvis du som ApS, IVS, A/S eller P/S ønsker at udbetale løn til dig selv.

Indberetning af løn og lovpligtige krav

Som selvstændig iværksætter kan du selv vælge at gennemføre dine lønudbetalinger, at tegne de lovpligtige medarbejderforsikringer, at udarbejde ansættelsesbevis og -kontrakt m.m. Men som iværksætter − måske uden den store erfaring som arbejdsgiver − kan det være svært at overskue de gældende regler og krav. Hos BDO kan vores rådgivere og revisorer hjælpe dig med at håndtere det korrekt og skræddersy en løsning, der passer til din startup-virksomhed.

Vi kan eksempelvis hjælpe dig med at sikre, at dine lønudbetalinger indeholder A-skat, AM-bidrag og evt. ATP-bidrag af løn, godtgørelser, provision, personalegoder mv.

Du kan med stor fordel beregne og udbetale løn via et lønsystem eller BDO Online Løn. På den måde sikrer du, at alle dele af lønberegningen − skat, ATP, arbejdsmarkedsbidrag, feriepenge, pension osv. − bliver foretaget korrekt.

Hjælp til HR-jura

Vi kan tilbyde dig juridisk hjælp inden for HR-jura. Vi tilbyder sparring og rådgivning, som holder din startup opdateret på lovgivning, retspraksis og udviklingstendenser inden for HR-jura.

Lad os hjælpe dig og din startup

Vi kan hjælpe dig og din startup-virksomhed med at få styr på alt det, du skal være opmærksom på, når du ansætter din første medarbejder. Kontakt din rådgiver og hør mere.

Vi kan også rådgive dig i forhold til ledelsen af din(e) nye medarbejder(e).

KONTAKT OS

Har du brug for rådgivning?